15.4 C
Janja
Subota, 27.07.2024.
NaslovnicaAktuelnostiU ČAST HEROJA DOMOVINE: Goražde dobija park "Zaim Imamović"

U ČAST HEROJA DOMOVINE: Goražde dobija park “Zaim Imamović”

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Posthumno je odlikovan najvišim ratnim priznanjem Armije RBiH “Zlatnim ljiljan”, a njemu u čast i kasarna Oružanih snaga BiH u Pazariću nosi ime “Zaim Imamović”.

U Goraždu 19. februara počinju radovi na Gradskom parku “Zaim Imamović”, u sjećanje na komadanta, heroja odbrane Goražda i Podrinja, ali i cijele BiH.

Najavio je to na društvenim mrežama njegov sin, inače goraždanski gradonačelnik Ernest Imamović.

“S ponosom objavljujem, ponedjeljak, 19.februar, početak radova za Gradski park Zaim Imamović Uz dužno sjećanje na komandanta Zaima Imamovića i u službi svih patriota Goražda” – napiaso je na svom facebook profilu Ernest Imamović.

Zaim Imamović rođen je 22. aprila 1961. u mjestu Poratak kod goraždanskog naselja Ilovača.

Učesnik je svih bitaka za odbranu Goražda i tvorac operacija “Krug” i “Drina”, tokom kojih su nedovoljno naoružani branitelji ovog herojskog grada u avgustu i septembru 1992. oslobodili kompletan prostor ove opštine, piše Faktor.

Imamović je poginuo 9. oktobra 1995. u borbi vođenoj na Rogojskoj gredi, na padinama Treskavice, u okviru završnih borbi koje je vodila Armija RBiH na deblokadi, odnosno povezivanju Sarajeva i Goražda. Ukopan je u haremu Alipašine džamije u Sarajevu.

/slobodna-bosna.ba

Najnovije vijesti