36.5 C
Janja
Subota, 22.06.2024.
NaslovnicaAktuelnostiSULJAGIĆ UOČI GLASANJA O REZOLUCIJI: "Dodik podigao napetost, u Srebrenici crvene beretke"

SULJAGIĆ UOČI GLASANJA O REZOLUCIJI: “Dodik podigao napetost, u Srebrenici crvene beretke”

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Njegova objava dolazi povodom najave da će od Memorijalnog centra u Potočarima biti zatraženo da omogući delegaciji Vlade RS da tu sutra položi vijenac. Ulice su, navodi, sada pune pojačane policijske prisutnosti, uključujući policajce naoružane dugim cijevima i specijalizovane jedinice koje nose crvene beretke. I Bošnjaci i Srbi na tom području su na rubu.

“Ova sjednica Vlade više je od pukog PR trika – to je demonstracija sile usmjerena prema nesrbima pod Dodikovom vlašću. Njegovu smjelost dodatno pokazuje njegov zahtjev da uđe u mezarje Memorijalnog centra Srebrenica, što je čista provokacija za preživjele. Kao odgovor, kapije groblja će sutra biti zatvorene za Dodika i njegovu pratnju.”

Suljagić je naložio policiji na državnom nivou, odgovornoj za sigurnost spomenika, da dozvoli ulazak samo pojedincima i grupama u pratnji vodiča ili kustosa spomen obilježja.

“Ovo tlo je sveto i mora se poštovat”, zaključio je.

Inače, predsjednik RS Milorad Dodik najavio je ranije da će sutra, 23. maja, u Srebrenici biti održana sjednica Vlade i rukovodstva RS na kojoj će biti doneseni zaključci.

Pored članova Vlade, sjednici će prisustvovati i Milorad Dodik, ministri u Vijeću ministara, kao i načelnici i gradonačelnici lokalnih zajednica sa područja Birča i Podrinja.

/sslobodna-bosna.ba

Najnovije vijesti