15.9 C
Janja
Petak, 24.05.2024.
NaslovnicaAktuelnostiU petak u Starom Teočaku bit će obilježena 31. godišnjica pogibije "Zlatnog...

U petak u Starom Teočaku bit će obilježena 31. godišnjica pogibije “Zlatnog ljiljana” Muharema Horića “Zmaja od Bilalića”

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Koordinacioni odbor za obilježavanje značajnih datuma opštine Teočak i ove godine 9.februara 2024. (petak) obilježava godišnjicu pogibije komandanta Muharema Horića i njegovih saboraca, prema sljedećem programu:

9.februar 2024. (petak)

– 11:30 sati Tevhid pred duše poginulih boraca Brigade u staroj džamiji „Fethija“ u Starom Teočaku

– 12:00 sati Džuma namaz

– 12.30 sati Polaganje cvijeća na spomen obilježju šehidima i poginulim borcima u Starom Teočaku

– 12:45 sati Istorijski čas i polaganje cvijeća na mezaru komandanta majora Muharema Horića

Datum 9.februar je poseban dan za nas Teočane. Današnji dan nas vraća na teška ratna vremena. Vrijeme kada se branio i odbranio Teočak. Prošla je 31 godina od herojske borbe teočanskih lavova i naroda u jednoj od presudnih bitaka i borbi za Bilaliće i Teočak. Tog 9.februara 1993.godine odbranjen je Teočak. U ovoj plemenitoj misiji pogidoše bosanski heroji: Muharem Horić, Šaban Softić, Refik Horić, Anel Pajalić, Hariz Bilalić, Asim Hajdarbegović. Nažalost, njih više nema. O njima i njihovim djelima se malo govori i priča. Međutim, ostaje sjećanje na vrijeme u kojemu smo ih poznavali. Vrijeme kada se branio Teočak i Bosna i Hercegovina. Vrijeme teočanskih heroja i vitezova”, saopšeno je iz koordinacionog odbor za obilježavanje značajnih datuma općine Teočak.

/rtvglasdrine.com

Najnovije vijesti