17.6 C
Janja
Subota, 27.07.2024.
NaslovnicaAktuelnostiIkrar dova za nove hadžije i hadži hanume iz Janje

Ikrar dova za nove hadžije i hadži hanume iz Janje

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U nedjelju, 9. juna 2024. godine, u Atik džamiji u Janji, proučena je ikrar dova za šest budućih hadžija sa područja Medžlisa Islamske zajednice Janja.

Na početku programa prisutne je poselamio glavni imam hafiz Omer-ef. Camić, te je održao prigodno predavanje i ovogodišnje hodočasnike upoznao sa nekoliko važnih informacija.

Budućim hadži hanumama i hadžiji se, također, obratio i Kemal-ef. Gutić koji je upitao za halal, te napomenuo potrebu da se izmiruju međusobni hakovi.

Dovu je proučio hafiz Suad-ef. Godušević koji je zamolio Uzvišenog Allaha, da hadžijama hadž bude kabul i da se vrate svojim kućama živi, zdravi i čisti od grijeha.

Iz Janje u Mekku i Medinu ove godine putuju Zakomac Mehmed i Fatima, Durgutović Emira, Osmanbašić Senija, Osmanbašić Nevzeta i Godušević Fatima.

Nakon proučene ikrar dove, budući hadžija i hadži hanume su se uputili prema Kraljevoj džamiji u Tuzli odakle će se zajedno sa grupom hodočasnika sa područja Muftijstva tuzlanskog uputiti ka Sarajevu. Let iz Sarajeva je planiran u jutarnjim satima.

Petu islamsku dužnost – hadž ove godine će obaviti 2.225 osoba iz Bosne i Hercegovine. Hadžije će najprije boraviti u Mekki, a potom u Medini.

/mizjanja.ba

Najnovije vijesti