15.9 C
Janja
Petak, 24.05.2024.
NaslovnicaAktuelnostiMladi šampion iz Podrinja Anes Bostandžić osvojio bronzu na turniru u Antaliji

Mladi šampion iz Podrinja Anes Bostandžić osvojio bronzu na turniru u Antaliji

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Ovo takmičenje je najveći stepen svjetskog karatea gdje pravo učešća imaju samo 32 najbolja takmičara po svjetskoj WKF ranking listi.

Anes je jučer u teškoj kategoriji +84kg seniori u prvom meču pobijedio Tunižanina Edina Choia Houssema rezultatom 2:1. Onda je na red došao domaći takmičar iz Turske Fatih Sen kojeg je Anes savladao maksimalnim rezultatom 9:0.

Za prvo mjesto u grupi i direktan prolazak dalje Anes je morao savladati Egipćanina Mohammeda Hazema, što je i učinio pobijedivši sa 3:1.

U četvrtfinalu Anes se borio sa Čileancem Rodrigom Rojasom kojeg je pobijedio 4:1 i prošao u polufinale gdje ga je čekao višestruki svjetski prvak Tarek Mahmoud Taha.

Tarek je uz veliku pomoć sudija prošao u finale, a Anes je danas imao meč za bronzu sa Egipćaninom Ahmedom Elmasryjem kojeg je u neizvjesnom meču pobijedio sa 7:6.

Podsjetimo, Bostandžić je osvojio srebro na proteklom Karate1 Premier League turniru u Parizu. Također, na proteklom Evropskom prvenstvu u Gruziji je ponio naslov prvaka Evrope u U21 kategoriji +84 kg.

/klix.ba

Najnovije vijesti