17 C
Janja
Srijeda, 22.05.2024.
NaslovnicaAktuelnostiSport: Podrinjski dragulj Ramiz Lupić po drugi put osvojio je amaterski VFN...

Sport: Podrinjski dragulj Ramiz Lupić po drugi put osvojio je amaterski VFN turnir u Sloveniji

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Najbolji bosanskohercegovački amaterski MMA borac, Ramiz Lupić po drugi put osvojio je amaterski VFN turnir. Nakon ostvarene pobjede u finalu jednoglasnom odlukom sudija nad Aljažem Drolcom, Lupić je najavio prelazak u profesionalne vode.

Ramiz Lupić, kako je i ranije najvio osvojio po drugi put amaterski VFN turnir u Sloveniji, a nakon velikog slavlja Ramiz Lupić je o još jednom uspjehu za portal Zvornički ba izjavio:

Kao sto sam i prije par dana najavio da želim osvojiti turnir, to sam i uspio po drugi put u karijeri. Odradio sam dvije borbe u toku dana, u prvoj sam pobjedio tehničkim nokautom; dok sam u drugoj pobjedio jednoglasnom odlukom sudija nakon 3 runde. Osjećaj je stvarno odličan, ljudi prepoznaju moj trud, rad i svakodnevno dobijam mnogo podrške, što mi mnogo znači, naročito nakon ovog velikog uspjeha.

Što se tiče planova za dalje, rekao je da je pravo vrijeme da se okrene profesionalnoj karijeri, tako da će zajedno sa svojim timom i trenerima uskoro donijeti odluku o nastavku dalje. Najvjerovatnije će to biti put ka profesionalnoj karijeri.

Pred Lupićem je po svemu sudeći blistava karijera u MMA sportu. Ramiz Lupić je rodom iz mjesta Lupe kod Zvornika, a mi mu želimo svu sreću i uspjeh.

/zvornički.ba

Najnovije vijesti