16.5 C
Janja
Ponedjeljak, 04.03.2024.
NaslovnicaAktuelnostiEsmir Bajraktarević: Ponosan sam na svoje porijeklo, na moje roditelje iz Srebrenice

Esmir Bajraktarević: Ponosan sam na svoje porijeklo, na moje roditelje iz Srebrenice

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Esmir Bajraktarević (18) prošle godine uvršten je prema Transfermarktu među najpotentnije mlade igrače koji igraju u Americi.

Nedavno je pozvan da debituje za reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država, a njegovih 30-ak minuta igre protiv Slovenije dobilo je odlične kritike.

“U procesu sam dobijanja pasoša Bosne i Hercegovine. Ponosan sam na svoje porijeklo, na moje roditelje iz Srebrenice. Svaki dan imam nosim bosanski lančić, imam Bosnu na sebi” – poručio je Bajraktarević.

Esmir je ranije nastupao i za mladu reprezentaciju SAD-a, nakon čega je u martu 2023. godine govorio za Reprezentacija.ba.

“Bila mi je čast igrati te utakmice, odrastao sam ovdje, ali ipak nisam ni zaboravio porijeklo. Odrastao sam u bosanskoj kući, kući u kojoj se njeguju naši običaji, već sa pet godina sam gledao Džekine utakmice, haha. Duboko u meni je Bosna i Hercegovina i svakako da bih volio jednog dana igrati za Zmajeve.” rekao je tada Bajraktarević za Reprezentacija.ba.

Esmir je do sada za New englanda odigrao 16 utakmica u MLS-u, a više je igrao u “MLS Next Pro” u kojem američki klubovi kale najveće talente.

Igrač je koji najčešće igra krilnog napadača koji asistira i postiže golove. Dobar je i dribler, pa potencijalno predstavlja igrača kakav je svojim profilom neophodan svakoj modernoj ekipi.

“Najviše volim igrati na poziciji desetke, ali jednako dobro mogu pokriti i desnu stranu. Opisao bih se kao fudbalera koji voli stvarati prilike za svoj tim. Volim situacije ‘jedan na jedan’ u kojima mogu driblati i napraviti razliku” – ispričao nam je tad.

“Bajraktarevića planiramo za U21 reprezentaciju BiH kada dobije pasoš” rekao je prošle godine direktor reprezentacije Zvjezdan Misimović.

Nova sezona MLS-a tek počinje krajem februara.

/reprezentacija.ba

Najnovije vijesti