16.5 C
Janja
Ponedjeljak, 04.03.2024.
NaslovnicaPodrinjePodrinjac Senad Ćosić, fudbalski reprezentativac BiH, na probi u turskom Fenerbahčeu

Podrinjac Senad Ćosić, fudbalski reprezentativac BiH, na probi u turskom Fenerbahčeu

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Radosne vijesti o još jednom talentovanom mladom sportisti porijeklom iz Podrinja prenio je portal Infosvijet. Prema informacijama iz Turske, piše Infosvijet da je mladi eksplozivni šesnaestogodišnji napadač porijeklom iz Podrinja, tačnije iz Srebrenice, Senad Ćosić stigao na probu u turski Fenerbahče. Ovaj mladi fudbaler trenutno živi u švicarskom gradu Yverdonu a igra u Neuchatel Xamax.

Ovaj mladi izuzetni napadač koji svoju karijeru gradi na siguran način, a rezultati i statistike koji stoje iza njeg su dokaz kvaliteta i talentovanosti. Sve navedeno prepoznala je WSM agency iz Malage i nedavno potpisala ugovor s njim. Njegov agent David Jiemenez kaže da se investicija u talente uvjek isplati, a Senad je sigurno jedan od budućih evropskih napadača.

Kako smo već ranije saznali i pisali Senad je prve fudbalske korake napravio u FC Bosna Yverdon, gdje je već od šeste godine na turnirima privukao pažnju da bude pozvan u Yverdon Sport, odakle je prešao u U15 Lausanne sport i igrao u U16 i U17, ali mu se put otvorio za neku drugu matematičku opciju i prekida ugovor sa Lausanne i odlazi u Neuchatel Xamax gdje je u U17 selekciji povremeno trenira, već u U19 je trenira sa svojih šesnaest godina!

Portal Infosvijet obavio je i intervju s maldim bh. reprezentativcem Senadom Čosićem koji u nastavku prenosimo u potpunosti:

ODAKLE TOLIKA LJUBAV PREMA FUDBALU?

Edin Džeko i Vedad Ibišević su krivi što volim fudbal, a i moj babo je zaljubljenik u fudbal i navijač je BiH i Bayerna iz Njemačke i uz babu sam to sve prihvatio i tako je počelo od malih nogu!

KO TI JE UZOR U FUDBALU?

Ronaldo, Vedad Ibišević i Edin Džeko.

KOLIKO JE TEŽAK PUT KA USPJEHU?

Uspona i padova ima, prepreka više nego očekivati ali takav je to put i samo uporni odu dalje! Mnogo žrtve kao dijete već dajem za uspjeh i vidljivi su rezultati, od izbora za hranu i piće do slobodnog vremna, izlazaka, spavanja i drugih stvari. Sve to mora da se uskladi i napravi plan koji poštujem da bi išao naprijed.

KO TI JE NAJVEĆA PODRŠKA U SVEMU OVOME?

Porodica, naravno bez njih to nebi bilo popunjeno! Osjećala bi se praznina i to je jako bitan faktor za mene! Pogotovo želim spomenuti žrtvovanje moga babe, noći vožnje, nespavanja, odlaska s posla i sve da bi meni pomogao u svemu ovome.

GJDE TRENUTNO IGRAŠ?

Igram za Neuchate Xamax akademiju u ligi omladinske elite u Švicarskoj.

IGRAŠ LI ZA REPREZENTACIJU BIH?

Igram za omladinsku selekciju BiH od U-15 pa nadalje,  nekada izostanem zbog povreda ili selektorskih odluka ali tu sam u timu redovno.

KAKO SU TE PRONAŠLI LJUDI IZ FENERBAHČA?

Viđen sam na razvojnom turniru za talente u januaru 2023. godine i od tad me prate. Pronašli su me preko agenta  i došli u kontakt sa mnom i ponudili da dođem i odradim testove pa da se poslije vidi u kom pravcu ćemo krenuti.

JESI LI POTPISAO KAKAV UGOVOR I KAKVI SU PLANOVI ZA DALJE?

Danas sam igrao svoj prvi probni meč nakon medicinskih pregleda i zabio dva gola za rezultat od 3-3. Profesionalno radim na kreiranju karijere uz pomoć kluba i svega što je postavljeno oko njega da bi to išlo pravim putem. Nisam još ništa potpisao, samo je proba trenutno.

GDJE SI ROĐEN?

Rođen sam u Švicarskoj za koju sam igrao za mlade predselekcije, ali se osjećam kao da sam rođen i odrastao u Podrinju, cijeli život sam okružen ljudima iz Bratunca, Srebrenice, Zvornik i Podrinja, tako da se osjećam kao da pripadam ovom dijelu Bosne. Tako da nije bilo nedoumice kada sam dobio poziv Bosne i Hercegovine, nisam mnogo razmišljao da prihvatim ponudu i obučem dres BiH. Moji roditelji i sav moj korijen je iz Bosne i Hercegovine i volim je srcem, prva utakmica je bila protiv Crne Gore, uz himnu Bosne i Hercegovine same suze teku, neopisiv osjećaj je to, stvarno to moraš doživjeti i voljeti. Zato je drugačije igrati za BiH!! Veliki je to izazov i zadovoljstvo, to je moja država, nebitno što sam rođen u Švicarskoj.

KOJA TI JE ŽIVOTNA ŽELJA U SPORTU?

Želja mi je da igram za prvi tim BiH i da me raja voli kao Džeku i da pomognem svojoj državi u tom pravcu sporta, naravano imam i velike želje da zaigram za velike evropske klubove, vidjet ćemo šta nas čeka u budućnosti, bitno je da smo zdravo.

ZA KRAJ, KOJU PORUKU ŠALJEŠ MLADIMA?

Nikada ne odustajte od svojih snova, vjerujte u njih i uspjeh će doći radom, trudom i borbim. Hvala svima koji su mi pomogli i ja stojim na raspolaganju drugima. Hvala i Vama i vašem portalu na ustupljenom vremenu i prostoru.

U ime našeg portal našem Senadu želimo puno sreće u karijeri i da ostavri svoje snove.

Infosvijet.net

Najnovije vijesti