15.4 C
Janja
Subota, 27.07.2024.
NaslovnicaAktuelnostiNafiji, rodom iz Glumine, hitno potrebne tablete koje joj život znače (VIDEO)

Nafiji, rodom iz Glumine, hitno potrebne tablete koje joj život znače (VIDEO)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Nafija Dervšević rođena 1965. godine u mjestu Glumina kod Zvornika. Prezime Hidić.
Udata je na Snagovo za Nihada Derviševića.

Za vrijeme rata uspjeli su izvući živu glavu i izbjegličke dane provoditi uglavnom na prostoru Kalesije. Tu su mjestu Dubnica kupili jedno omanje imanje, te su podigli kuću sa svojom djecom.
Kao i svaki insan sanjali su da lijepo provode svoje staračke dane.
Ali nikada i niko od nas ne zna šta nosi dan, a šta noć?
Prije tri godine usljed korona virusa Nafija se teško razboljela. Bila je to teška životna borba. Ubrzo nakon preboljene korone saznaje da boluje od karcinoma bronha, narodni riječnikom rečeno raka pluća koji počinje u bronhima. Od tada do danas njeno stanje je sve lošije i često završi u bolnici zbog neizmjernih bolova.
Liječila se u Bosni, a onda su uspjeli sakupiti dovoljno sredstava da odu i to Turske gdjje su i tamo bukvalno i sami rekli da tu ništa ni oni ne mogu ozbiljne preduzeti osim preporuke da proba jednu vrstu lijekova pa da vide hoće li biti kakvog pozitivnog efekta.
Te tablete bukvalno drže je u životu. Zovu se TAGRISSO
U jednom paklu bude samo 28 tableta.
Najeftinije su u Turskoj gdje im je cijena trenutno 4 hiljade eura. Prije dvije godine bilo je i jeftinije, ali stalno poskupljuju.
Nijedno od njih dvoje ne radi. Nihad ima samo primanja kao demobilisani pripadnih ARBiH-e. Da bude gore i on sam je onkološki pacijent…

Nosilac apela je Humanitarna organizacija “Help Others” – Salzburg (Pomozi drugima) koje možete kontaktirati putem njihove facebook stranice ako ste u mogućnosti da pomognete.

Detaljnije o svemu u video prilogu

/TV Podrinje- BiH/E.B.

Najnovije vijesti