Na smotri folklore nastupili su, pored domaćina KUD-a “Vaso Jovanović”, KUD “Biser” Tojšići, GKUD “Halisije” Kalesija, KUD “Gornja Tuzla”, KUD “Puračić”, KUD “Litva” Banovići”, FA “Panonija” iz Tuzle, Udruženje mladih “Sijedi krš” Babići – Gračanica.

– Zaista sam zahvalan svima koji su došli u Srebrenicu i pružili nam podršku. Nakon dvije godine pauze zbog koronavirusa ponovo smo organizovali smotru, vratili smo tradiciju opet u Srebrenicu. Radujemo se dolasku naših prijatelja, i nadam se da im je bilo lijepo. Kroz igre i narodne nošnje smo prošli kroz Bosnu i Hercegovinu i Sandžak. Sva ova mladost koja je nastupila u Srebrenici je budućnost i naša je obaveza pružiti joj podršku – rekao je predsjednik KUD-a “Vaso Jovanović” Nermin Alivuković koji je izrazio žaljenje što zbog vremenskih neprilika nije bilo moguće organizovati defile učesnika smotre kroz grad:

– Nažalost, vremenske prilike su nas spriječile da organizujemo defile. Nadam se da ćemo naredne godine biti u prilici da prošetamo gradom.

/Faktor/FB RTV Srebrenica