17.6 C
Janja
Subota, 27.07.2024.
NaslovnicaPodrinjeU sedmici ispred nas Grad Zvornik obilježava 612 godina od prvog pisanog...

U sedmici ispred nas Grad Zvornik obilježava 612 godina od prvog pisanog pomena grada

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Od ponedjeljka, 16. maja, u Zvorniku će biti organizovane različite manifestacije, a svečana Akademija planirana je za petak, 20.05.2022. godine u 13:00 časova.

Dodjelom nagrada za najbolje radove na konkursu pod nazivom „Zašto posjetiti Zvornik“, koji je organizovala Turistička organizacija grada Zvornika, te promocijom zdrave hrane, odnosno bezglutenskih i antialergenskih proizvoda učenika ugostiteljske škole, smjer kuhar iz SŠC „Petar Kočić“, danas je počelo obilježavanje Dana grada Zvornika, 21. maja.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović istakao je da se ove godine obilježava 612 godina od prvog pisanog pomena grada.

– Zvornik se danas bori da opstane i sačuva ono što ima u ovom teškom vremenu. Očekujemo do kraja godine da krene proizvodnja u industrijskoj zoni sa jednim novim investitorom što je znak da smo privlačni stanim ulagačima – istakao je Stevanović.

On je dodao da su manifestaciji počeli mladi sugrađani koji su za konkurs turističke organizacije pisali radove, odnosno poruke svome gradu.

– Sve više se prepoznaje rad naše turističke organizacije koja se i ovaj put potrudila da čujemo glas mladih. Zadovoljni smo njihovim porukama i to je dokaz da ih treba saslušati jer imaju i boljih i originalnijih ideja od nas starijih – rekao je Stevanović i dodao da će u obilježavanju Dana grada učestvovati veliki broj sugrađana i institucija od vrtića i manifestacije crtanja svom gradu, preko ulične trke do akademije.

Obilježavanje Dana grada će trajati šest dana, a pored današnjih dnevnih dešavanja večeras će od 19:00 časova u Domu omladine pozorište Maslačak odigrati predstavu „Čarobni ormar“.

/infobirac.net

Najnovije vijesti