26.8 C
Janja
Subota, 27.07.2024.
NaslovnicaAktuelnostiFK.PODRINJE: Biti ili ne biti

FK.PODRINJE: Biti ili ne biti

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Ovih dana za ljubitelje sporta u Semberiji stižu nimalo prijatne vijesti. Naime, Na sinoć održanoj redovnoj izbornoj skupštini FK.Podrinje u Janji, između ostalog razmatran je i redovni finansijski izvještaj o stanju našeg prvoligaša.

Zaključci sa ove skupštine, na kojoj je prisustvovalo oko 50 članova i simpatizera nedvosmisleno upućuju na činjenicu da je FK. Podrinje u ozbiljnim finansijskim problemima. Nagomilani dugovi od više desetina hiljada maraka, postali su ozbiljna prijetnja opstanku kluba, koji na ovim prostorima slavi 92 godine svog postojanja.

Tokom diskusije prisutnih, iznešene su brojne činjenice koje ukazuju na propuste učinjene tokom rada uprave kluba, nedovoljnoj finansijskoj podršci nadležnih institucija, ali i nedovoljnom brigom lokalne zajednice u cijelini. Prisutni su apelovali da se pored lokalne zajednice i nadležnih institucija u brigu o klubu moraju uključiti i simpatizeri koji trenutno žive i rade u dijaspori. Gašenje višedecenijskog sportskog kluba u Janji, neminovno bi dovelo u pitanje sportski život Janje, što bi u završnici imalo katastrofalne posledice u odgojnom procesu naše omladine.   

Pored finansijskog problema, za koji je hitno potrebno donjeti strategiju o budućem radu i strategiju za izlazak iz krize, takođe je konstatovano, da su svi članovi uprave dali ostavke.

S obzirom da na sjednici  nije došlo do izbora novih članova uprave kluba, predsjednik skupštine je nakon izjašnjavanja prisutnih zakazao sledeću skupštinu za nedelju 30.06.2019.godine.

 

Tekst pisao: Elvir Ibrišimović

Fotografija: Elvir Ibrišimović

Najnovije vijesti