25.9 C
Janja
Subota, 25.05.2024.
NaslovnicaAktuelnostiTelevizija „Podrinje“- Početak testne faze

Televizija „Podrinje“- Početak testne faze

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Dana 24.06.2019.godine, nakon višemjesečnih i mukotrpnih priprema televizija „Podrinje je započela sa testnom fazom emitovanja signala. Do te faze put nimalo nije bio lagan. Naša mala ekipa se susretala sa mnogobrojnim preprekama i problemima, koje je morala riješiti.

 

Vjerovali smo da je izrada projekta, nabavka opreme, okupljanje kadra i zadovoljavanje kriterijuma RAK-a BiH, najteži dio naše priče. Međutim stvari su bile daleko ozbiljnije.

Da bi se ostvario san o televiziji Podrinje, trebalo je na naše prostore, tačnije u našu Janju dovesti infrastrukturu za prijenos signala. Tokom marta i početkom aprila ove godine, dobijali smo obavjesti sa svih strana, da je emitovanje i prijenos signala iz našeg centralnog studija u Janji gotovo nemoguća stvar. Rekli su nam da nema načina dovesti instalaciju na naše prostore. Bio je to šok za sve nas, jer smo o toj bolnoj činjenici kasno obavješteni, a vrijeme za početak emitovanja je brzo prolazilo.

Prijetila je opasnost, da uložena sredstva, naporan rad naših uposlenika i investitora, koje je prepoznao i RAK BiH potpunosti propadnu, ili se u najmanju ruku premjeste na neke druge tehnički podesnije prostore u našoj domovini.

Da je čovjekovo da se bori i da radi, a božije da odluči o ishodu, uvjerili smo se ovih dana.

 

 

 

 

 

 

 

Nakon višemjesečog truda, uspjeli smo obezbjediti instalaciju  BH telecoma čiji izvođač radova je bio  Telerad. Gotovo u zadnji čas doveden je optički kabal, postavljeni ruteri i druga neophodna oprema za prijenos  signala.

Sada smo u testnoj fazi.

 

Tekst priredio : Elvir Ibrišimović

Fotografija : Elvir Ibrišimović

Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti