20.4 C
Janja
Četvrtak, 13.06.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaBijeljina: "Žitopromet" u velikim problemima

Bijeljina: “Žitopromet” u velikim problemima

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Desetomjesečna agonija radnika bijeljinskog „Žitoprometa“ mogla bi biti okončana do kraja ove sedmice pod uvjetom da Izraelac Sol Azar uplati obećani novac i odblokira žiroračun preduzeća, kaže Dušan Tomić, predsjednik Sindikalne organizacije „Žitoprometa“.

Doza sumnje

 Tomić je potvrdio da je primopredaja između sadašnjeg većinskog vlasnika i novog investitora Azara dogovorena za petak, uz tvrdnju da radnici još s izvjesnom dozom sumnje i skepse gledaju na ovaj poslovni aranžman.

– Sve dok novac ne legne na žiroračun preduzeća i dok se ne odblokira žiroračun, mi ćemo i dalje biti sumnjičavi. Novi strateški partner je obećao da će uplatiti oko 200.000 KM, što bi pomoglo da se isplate dvije neto plaće radnicima. Obećao je i povezivanje radnog staža, isplatu otpremnina radnicima koji žele sporazumno napustiti preduzeće – navodi Tomić.

Velik problem

Dodaje da su obavijestili strateškog partnera da će veliki problem predstavljati angažiranje novih radnika, no da je on iskazao spremnost povećati plaće i da će se ozbiljno pozabaviti poslovanjem „Žitoprometa“

Doputovao iz SAD

Jovana Radovanović, vršilac dužnosti direktora u „Žitoprometu“, potvrdila je da je Izraelac Azar doputovao iz SAD i da je izrazio spremnost da ulaže u „Žitopromet“.

– Dogovoreno je da se isplati nekoliko plaća radnicima. Uradit ćemo sve što je u našoj moći da se „Žitopromet“ vrati u prvobitno stanje, ali će biti neophodno uložiti puno vremena i truda da do toga dođe – kaže Radovanović.

190 radnika je imao “Žitopromet”

127 radnika ima trenutno, a neki su već najavili odlazak.

/avaz.ba/

Najnovije vijesti