17 C
Janja
Četvrtak, 13.06.2024.
NaslovnicaPodrinjePU Zvornik: Za tri dana evidentirano 411 počinjenih prekršaja u saobraćaju

PU Zvornik: Za tri dana evidentirano 411 počinjenih prekršaja u saobraćaju

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Realizovana pojačana kontrola učesnika u saobraćaju na području PU Zvornik

Na području Policijske uprave Zvornik, u periodu od 22. do 25. maja 2019. godine, policijski službenici preduzeli su pojačane aktivnosti sa ciljem kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu nedozvoljene brzine kretanja motornih vozila i kontrolu prisustva alkohola i opojnih droga u organizmu.

U ovoj akciji, na području Policijske uprave Zvornik kontrolisano je 767 učesnika u saobraćaju, prilikom čega je evidentirano 411 počinjenih prekršaja. Od navedenog broja, zbog prekoračenja brzine kretanja sankcionisano je 259 vozača. Izvršeno je 325 alkotestiranja, prilikom čega je 38 lica sankcionisano zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Kod dva (2) vozača utvrđeno je prisustvo alkohola preko 1,5 g/kg, dok je jedan učesnik odbio da se podvrgne alkotestiranju, zbog čega su lišeni slobode i zadržani do istrežnjenja ili oporavka. Pored toga, evidentirano je i 114 ostalih prekršaja po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Policijska uprava Zvornik apeluje na vozače motornih vozila da poštuju zakonske odredbe, prilagođavaju vožnju uslovima na kolovozu, da ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i tako zaštite sebe ali i druge učesnike u saobraćaju.

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti