29.3 C
Janja
Četvrtak, 20.06.2024.
NaslovnicaAktuelnostiBijeljina – Najnovije stanje vodostaja na području Grada Bijeljina

Bijeljina – Najnovije stanje vodostaja na području Grada Bijeljina

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U skladu sa Upozorenjem Republičke uprave civilne zaštite i zaključcima Gradskog štaba za vanredne situacije, Odjeljenje za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu – Odsjek za civilnu zaštitu i dalje intenzivno prati stanje vodostaja na području Grada.

S obzirom na to da u protekla 24 časa na području Grada Bijeljina nije bilo kišnih padavina, i dalje su u opadanju vodotoci manjih rijeka.

Fotografija:Elvir Ibrišimović

Vodostaj rijeke Drine takođe je u opadanju, jutros u 06:00 časova na vodomjernoj stanici Radalj iznosio je 194 cm, odnosno, u protekla 24 časa, opao je za 51 cm. Redovna odbrana od poplava rijeke Drine na području Semberije uvodi se kada vodostaj na vodomjernoj stanici Radalj dostigne kotu od +450 cm. Protok rijeke Drine jutros u 06:00 časova na HE Zvornik iznosio je 501 m³/sek.

Vodostaj rijeke Save je i dalje u znatnom porastu i jutros u 06:00 časova visina vodostaja na vodomjernoj stanici Jamena iznosio je 938 cm, odnosno, u protekla 24 časa, porastao je za 75 cm.

Na vodomjernoj stanici Rača, u 07:00 časova, visina vodostaja iznosila je 571 cm, odnosno, u protekla 24 časa, zabilježen je porast od 102 cm. Redovna odbrana od poplava u Semberiji uvodi se kada vodostaj rijeke Save u Rači dostigne kotu od +650 cm.

Nastavlja se sa daljim intenzivnim praćenjem stanja na području Grada i dalje je obaveza svih nadležnih javnih službi i privrednih društava koji su izvršioci zadataka po Planu zaštite i spasavanja od poplava u Gradu Bijeljina da budu u punoj pripravnosti kako bi po potrebi mogli efikasno realizovati planirane zadatke, s obzirom na to da je porast vodostaja rijeka Save znatan.

 

NoviGlas/Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti