25.9 C
Janja
Subota, 25.05.2024.
NaslovnicaAktuelnostiMuftijstvo tuzlansko: Najoštrije osuđujemo još jedan u nizu napada na imovinu IZ-a...

Muftijstvo tuzlansko: Najoštrije osuđujemo još jedan u nizu napada na imovinu IZ-a na području bosanskohercegovačkog entiteta RS

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Povodom događaja u jutarnjim satima 12. maja 2019. godine, kada je nepoznata osoba u haremu džamije u Novoj Kasabi pokidala državnu zastavu Bosne i Hercegovine, a zastavu Islamske zajednice skinula i odnijela, oglasio se Muftijstvo tuzlansko saopćenjem u kojem se kaže:

– Najoštrije osuđujemo još jedan u nizu napada na imovinu Islamske zajednice u BiH na području bosanskohercegovačkog entiteta RS, te pokušaj da se i na ovaj način obeshrabre i zastraše povratnici u bosanskom Podrinju. Ovaj događaj uznemirio je muslimane u mjesecu ramazanu u kojem oni žele da osjete posebno ozračje i mir, i u kojem s velikom predanošću obavljaju brojne ibadete u svojim džamijama.

Stoga, pozivamo organe koji su zaduženi za mir i sigurnost ljudi i imovine da što prije pronađu i sankcioniraju odgovorne.

Od nadležnih institucija u Bosni i Hercegovini tražimo da s više odgovornosti pristupaju problemima s kojima se susreću povratnici i zbog kojih su često zabrinuti i uznemireni, saopćeno je iz Muftijstva tuzlanskog.

podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti