17.5 C
Janja
Subota, 18.05.2024.
NaslovnicaPodrinjeBratunacZvornik: Obavještenje za građane: ponovo aktivan savremeni radarski sistem "Dual"

Zvornik: Obavještenje za građane: ponovo aktivan savremeni radarski sistem “Dual”

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Iz Policijske uprave Zvornik, jutros smo dobili saopštenje koje Vam u cijelosti prenosimo:

Na području PU Zvornik kontrola mjerenja brzine kretanja vozila uz pomoć savremenog radarskog sistema

Obavještavamo građane da će se od 01. do 30. maja 2019. godine, na putevima koje operativno pokriva Policijska uprava Zvornik, vršiti kontrola brzine kretanja vozila putem savremenog radarskog sistema. Ovaj sistem podrazumjeva evidentiranje brzine bez prisustva policijskih službenika i bez zaustavljanja vozača.
Napominjemo da navedeni radarski sistem evidentira brzinu na obe saobraćajne trake, kako u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja.

Mobilni radarski sistem radi i po kiši, snijegu, ali i noću. Uređaj istovremeno registruje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila.
Bitno je napomenuti da uređaj posjeduje memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče, čime se eliminiše mogućnost korupcije.
U toku prva tri mjeseca tekuće godine, na području Policijske uprave Zvornik evidentirano je 37 saobraćajnih nezgoda u kojima je uzrok bila neprilagođena brzina, što predstavlja 31,36% od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda.
Policijska uprava Zvornik apeluje na vozače motornih vozila da poštuju saobraćajne propise, naročito one koji se odnose na ograničenje brzine kretanja vozila, kako ne bi ugrozili svoje, ali i živote drugih učesnika u saobraćaju.

/PU Zvornik/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti