28.1 C
Janja
Utorak, 16.07.2024.
NaslovnicaAktuelnostiPrijem za dvije učenice generacija iz Janje

Prijem za dvije učenice generacija iz Janje

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Glavni imam hafiz Camić Omer-ef. i predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Janja hafiz Baćevac Fahret priredili su prijem za učenice generacija Gradaščević Elmu i Musić Lamiju, u petak, 21. juna 2024. godine. Gradaščević Elma je učenica generacije u JU OŠ “Meša Selimović” Janja, a Musić Lamija u JU “Poljoprivredna i medicinska škola” Bijeljina.

Najveći broj bodova 234 prema Pravilniku za utvrđivanje kriterija i načina izbora učenika generacije ostvarila je Elma (Šerif) Gradaščević i u skladu sa tim proglašena učenikom generacije u Osnovnoj školi.

Elma je kao vrijedna i odgovorna učenica kroz devetogodišnje obrazovanje imala primjerno vladanje i bila super odlična. Uspješno je predstavljala osnovnu školu na brojnim takmičenjima i ostvarivala zavidne rezultate. Također je učestvovala u mnogim vanškolskim aktivnostima.

Musić (Amir) Lamija je ostvarila izuzetne rezultate tokom školovanja u Medicinskoj školi kao super odlična učenica, a taj uspjeh je prethodno ostvarila i u osnovnoj školi. Zapažene rezultate je ostvarila na brojnim takmičenjima od školskog do regionalnog nivoa. Lamija je aktivan član organizacije “Vizija mladih”.

Elma i Lamija su prezentovale svoje planove za buduće obrazovanje u kojem su im velika podrška njihovi roditelji.

Rukovodioci Medžlisa Islamske zajednice Janja su uručili simbolične hedije vrijednim učenicama, te uputili čestitke Elmi i Lamiji kao i njihovim roditeljima.

/mizjanja.ba

Najnovije vijesti