28.1 C
Janja
Utorak, 16.07.2024.
NaslovnicaAktuelnostiCivilna zaštita Zvornik: Olujno nevrijeme na području Zvornika napravilo veliku materijalnu štetu

Civilna zaštita Zvornik: Olujno nevrijeme na području Zvornika napravilo veliku materijalnu štetu

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Veliki broj ljudi angažovanih u komisijama za procijenu štete nalaze se na terenu širom Zvornika, kako bi evidentirali svu nastalu štetu koju je prethodne noći prouzrokovalo olujno nevrijeme saopšteno je iz Civilne zaštite Zvornik.

Prema riječima šefa Civilne zaštite Dejana Galića olujni vjetar i kiša zahvatili su teritoriju cijelog Zvornika, ali najveće količine kiše, grada i brzina vjetra razvila se u zapadnom dijelu Zvornika od naselja Baljkovica preko Dugog Dijela, Križevića, Glumine, Jardana i Cera do Karakaja.

Grad je pričinio stopostotne štete na poljoprivrednim usijevima, velike površine u navedenim naseljima i teško je u kratkom vremenu sve evidentirati i izvršiti procijenu prouzrokovane štete našim vrijednim domaćinima iz ovog dijela Zvornika. Komisije užurbano rade i prikupljaju podatke o nastaloj šteti.

Olujni vjetrovi su odnijeli dio krova na zgradi osnovne škole u Orahovcu, kao i limeni krov pomoćnog objekta kompanije ”Izvor Blaga” u Glumini. Porušeno je nekoliko stabala koja su prouzrokovala prekid u saobraćaju, oštećenje dvorišta,  uključujući i drvo stare lipe u dvorištu škole Orahovac.

Na zapadnom području Zvornika gdje je bio najveći udar olujnog nevremena zabilježeno je i pad od 46 litara vode po metru kvadratnom što na sreću nije prouzrokovalo bujične potoke ili izlijevanje Hoče i Sapne. Do sada je zabilježeno izlijevanje bujičnih voda u podrume dvije stambene jedinice u Karakaju, saopštio je Galić za portal Zvornicki.ba.

I nakon više od dvanaest sati u Grbavcima su vidljive posljedice olujnog nevremena.

/zvornički.ba

Najnovije vijesti