17.6 C
Janja
Subota, 27.07.2024.
NaslovnicaAktuelnostiPodrinje: Sport za vikend 06. i 07. april 2024. godine

Podrinje: Sport za vikend 06. i 07. april 2024. godine

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U vikendu iza nas fudbaleri Podrinja iz Janje u okviru 21. kola Druge lige RS-e Istok su dočekali ekipu Hercegovac iz Bileće. Konačan rezultat je bio 0:1 za goste. U okviru istog ranga takmičenja fudbaleri Gubera iz Srebrenice na svom terenu u Srebrenici bili bolji od FK Stakorine iz Čajniča i u fer i korektnoj utakmici pobijedili rezultatom 2:1.

Nakon 21. Kola Podrinje se nalazi na 8 mjestu sa 29 bodova, a ekipa Gubera na 12-tom sa 25 boda. U sljedećem kolu fudbaleri iz Janje gostuju u Čajniču i igraju protiv ekipe Stakorina, a fudbaleri Gubera gostuju u Ročevićima i igraju protiv ekipe Jedinstvo.

Rezultati i tabela nakon odigranog 21. kola Druga liga RS Istok

U 19. kolu Regionalne Lige Istok RS-e fudbaleri OFK Janja 2009 gostovali su u Šekovićima i igrali protiv ekipe Šekovići. Rezultat je bio 5:2. Trenutno su na tabeli poslednji sa osvojena 4 boda iz odigranih utakmica.

Jučer su igrane i utakmice 14 kola Područne lige Birač. Ekipa FK Mladost Divič je dečekala ekipu Polet iz Kravice i odnijela pobjedu. Rezultat je bio 2:0. Nakon 14. kola ekipa FK Mladost se nalazi na 6 mjestu sa 23 bodova. U okviru sledećeg kola gostuju u Roćevićima i igraju protiv ekipe Pecka.

Ekipa FK Jadar iz Nove Kasabe gostovala je u Milićima i pobijedili su rezultatom 3:2. Trenutno zauzimaju 7 mjesto na tabeli, a sledeću utakmicu dočekuju ekipu Radnički iz Karakaja.

Rezultati i tabela nakon odigranog 14. kola Područna liga Birač

/TV Podrinje/DC sport

Najnovije vijesti