17.6 C
Janja
Subota, 27.07.2024.
NaslovnicaAktuelnostiNovi protesti mještana Glamoča kod Goražda: Ne žele da se smeće na...

Novi protesti mještana Glamoča kod Goražda: Ne žele da se smeće na deponiju transportuje kroz naselje

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Mještani goraždanskog naselja Glamoč upozorili su vlasti da neće dozvoliti odlaganje otpada na lokalitet Trešnjice sve dok se ne sanira put koji do lokacije Trešnjica prolazi kroz njihove naselje. Zbog toga su jučer organizovali mirne proteste poručujući da nisu protiv gradnje deponije, ali da traže kvalitetna rješenja.

Mještani su i prije zatvaranja trenutne deponije smeća i otvaranja nove lokacije Trešnjica tražili su sanaciju lokalnog puta koji vodi kroz njihovo naselje. I dok su drugi zadovoljni odlukom Gradskog vijeća o premještanju deponije na novu lokaciju, mještani Glamoča zabrinuti su da će kamioni koji prolaze kroz naselje dodatno devastirati ionako loš put.

Dio puta je asfaltiran prošle godine, dok je preostali na čekanju. Pa i onaj dio koji je završen nije dovoljno širok za kvalitetno odvijanje saobraćaja, što je problem, posebno za djecu, koja svakodnevno putuju do škole.

Gradonačelnik Goražda Ernest Imamović poručuje da mještani ne trebaju biti zabrinuti. Gradska uprava, kako kaže, traži najbolji način da bi nova deponija bila povezana dobrom i kvalitetnom komunikacijom.

Mještani ističu da razumiju da je potrebno riješiti problem deponije, ali smatraju da to ne treba raditi na štetu drugih.

Osim ovoga, problem ovdašnjih mještana su i manje divlje deponije koje se pojavljuju uz njihovo naselje. Rješavanjem problema puta do nove deponije djelimično bi bio riješen i ovaj problem.

/klix.ba

Najnovije vijesti