17 C
Janja
Četvrtak, 13.06.2024.
NaslovnicaPodrinjeBratunacReis Kavazović sa omladinom iz Zvornika, Bratunca, Rogatice i drugih povratničkih mjesta

Reis Kavazović sa omladinom iz Zvornika, Bratunca, Rogatice i drugih povratničkih mjesta

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović danas se sastao s mladima iz povratničkih sredina u Bosni i Hercegovini. 

Tokom razgovora s mladima koji su pohađali trodnevni seminar u Sarajevu u organizaciji Uprave za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta i lokalnih nevladinih organizacija, reisu-l-ulema je naglasio kako mladi, a posebno Bošnjaci, ne smiju dozvoliti da ih razdvajaju silom stvorene granice koje bi da dijele Bosnu i Hercegovinu i njene građane.

– Bošnjaci su jedan narod i moraju se pobrinuti da se svi tako osjećaju – kazao je Kavazović.

Pozvao je mlade da dolaze u Sarajevo kao svoj glavni grad, ali i da mladi iz drugih krajeva Bosne posjećuju svoje sunarodnjake u povratničkim sredinama.

Seminaru je prisustvovalo 46 mladih iz Kotor-Varoši, Zvornika, Bratunca, Stoca i Rogatice. Program seminara sadržavao je radionice edukativnog karaktera, obilaske značajnih kulturno-historijskih mjesta u Sarajevu, od kojih su Gazi Husrev-begova biblioteka, Vijećnica i Tunel spasa. 

Osim toga, mladi su imali priliku posjetiti i Vrelo Bosne i voziti se Trebevićkom žičarom, javila je MINA.

Seminar je realiziran u okviru projekta “Snaga prijateljstva – Podrška i osnaživanje djece i mladih u povratničkim sredinama”, koji je u januaru ove godine pokrenula Uprava za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta Islamske zajednice, u saradnji s nekoliko lokalnih nevladinih organizacija.

/avaz.ba/

Najnovije vijesti