36.5 C
Janja
Nedjelja, 14.07.2024.
NaslovnicaSportZlatan Ibrahimović svake godine šalje specijalni poklon nani Šuhri Bijeljinu

Zlatan Ibrahimović svake godine šalje specijalni poklon nani Šuhri Bijeljinu

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

O Zlatanu Ibrahimoviću, barem što se fudbala tiče, sve se zna. Jedan od najboljih svjetskih napadača, nastupa za reprezentaciju Švedske, iako su mu roditelji iz BiH i Hrvatske. Ekipa N1 bila je u Bijeljini, tačnije Hambar mahali, rodnom mjestu Zlatanovog oca Šefika. Međutim, Ibrahimovići ni danas nisu zaboravili svoje komšije iz Hambar mahale.

Porodičnu kuću Ibrahimovića, Šefik je prodao nakon rata u BiH, ali se i danas redovno vraća u rodni kraj, kako bi posjetio svoju prvu komšinicu Šuhretu Dautović. Odlučili smo posjetiti nanu Šuhru koja nas je primila u svoj skromni dom. Kaže da se dobro sjeća Zlatana koji je kao dijete dolazio sa Šefikom u posjetu i koji ih ni danas nije zaboravio.

– Meni tako svakog marta, pošalje mi para. Lijepo i eto. Ali da mi nikad ništa ne šalje i ne pošalje, ja njega volim – kazala je Šuhreta Dautović, prva komšinica.

Utakmice Zlatana se redovno gledaju na televiziji u Hambar mahali, a Šuhretin sin Zekerijah najpopularniji je u naselju. On je vlasnik mnoštva dresova u kojima je Ibrahimović igrao velike utakmice. Zlatan preko oca Šefika stalno šalje sportsku opremu u Bijeljinu“.

– Da mu noge one budu zdrave i žive i on sav. Ali mene samo noge brinu. Sin gleda u jednoj, ja u drugoj sobi, sjedim i ne smijem da gledam, sve mislim udarit će ga ko god. Ne volim nijednog sudiju, sve mu nepravilno sude. Ja se sekiram i onda neću da gledam – dodala je Šuhreta.

Komšinica Šuhra je neumorna i poziva nas da obiđemo lokalno mezarje gdje svaki dan čisti mezarja Zlatanovih nane i dede. Govori nam da je Šefik zbog toga posebno zahvalan i da ne može dočekati da im dođe u posjetu.

/sportprimus/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti