30.8 C
Janja
Nedjelja, 14.07.2024.
NaslovnicaIslamske temeZvornik: BZK "Preporod" organizuje 13-ti po redu bajramski turnir u malom nogometu...

Zvornik: BZK “Preporod” organizuje 13-ti po redu bajramski turnir u malom nogometu “Zvornik 2019.”

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Već 13-tu godinu tradicionalno, svaki treći dan Ramazanskog bajrama u gradu Zvorniku, na obalama rijeke Drine, u gradskoj dvorani “Mejdan”, okupi se preko 2 hiljade bošnjačke omladine sa prostora cijelog grada, ali mnogo šire. Okupi se omladina iz Srebrenice, Vlasenice, Bratunca, Zvornika pa sve do Bijeljine i Tuzle.

Naime, trećeg dana Ramazanskog bajrama u Rekreativno sportskom centru u Zvorniku, tačnije u gradskoj dvorani “Mejdan”, Bošnjačka zajednica kulture (BZK) “Preporod” Zvornik, organizuje tradicionalni malonogometni turnir, u cilju okupljanja, druženja i stvaranja prijateljstava između bošnjačke omladine sa prostora cijele sjeveroistočne Bosne i šire.

Ove godine, turnir će se održati 6. juna 2019. godine, odnosno treći dan Ramazanskog bajrama.

Drugi dan Ramazanskog bajrama, na “Dan šehida” biće izvlačenje ekipa i to na mjestu gdje Medžlis IZ Zvornik odredi centralno obilježavanje i sjećanje na šehide.

Za ovu godinu toje planirano u Vitinici, a početak centralnog obilježavanje je sa podne namazom. Nakon toga usljediti će izvlačenje parova prvog kola.

Sa prošlogodišnjeg turnira

Turnir počinje, trećeg dana, odmah od 08:00h ujutru.

Svečano otvaranje turnira, uz bogato kulturno – zabavni program kojeg će izvesti naša djeca i gosti iz Tuzle i Sarajeva, zakazano je za 11:00h.

Pozivaju se sva pravna i fizička lica koja bi željela da se uključe u organizaciju ovog turnira, odnosno ukoliko bi izrazili želju za sponzorstvom istog, načini na koji mogu to učiniti su:

na broj telefona: 061/731-373 – predsjednik “Preporoda” Zvornika, prof. Amer Redžić.

na e-mail: bzk.preporod.zvornik@gmail.com

Turnir će se svečano uz bogate dodjele novčanih i drugih nagrada zatvoriti u kasnim večernjim satima, oko 22:00h, odnosno zavisno od broja učesnika ekipa. Organizator, kao i svake godine, očekuje preko 40 ekipa.

Ove godine medijski sponzor je i naša kuća, odnosno TV Podrinje i naš portal podrinjemedia.ba, gdje ćemo sa lica mjesta medijski propratiti ovaj događaj i snimiti reportažu.

Plakat:

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti