23.1 C
Janja
Petak, 14.06.2024.
NaslovnicaAktuelnostiKo je taj neobični momak Erko Jun?

Ko je taj neobični momak Erko Jun?

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Juče smo vam donjeli vjest o pobjedi Erko Juna, MMA borca una KSW 49 u Gdanjsku (Poljska), a danas pokušavamo da odgovorimo na pitanje,

Ko je taj neobični momak Erko Jun?

Za naše podneblje je ovo posebno interesantno jer je on ustvari, rodom iz Bosne i Hercegovine. Ermin Junuzović, poznatiji kao Erko Jun, nevjerovatno je popularan na društvenim mrežama, a posebno na Instagramu gdje  ga prati preko milion ljudi. Veliki je stručnjak za fitnes, iza sebe ima niz takmičenja i medalja, a svoje ime je brendirao, tako da u Belgiji, a i u Evropi njegovo ime u ovoj branši zaista nešto znači.

Uređivačka ekipa portala „Podrinjemedia“ je istraživala i došla do Erminovog interesantnog intervjua za Radiosarajevo.ba, gdje priča o sebi, svom radu i uspjehu.  Intervju vam prenosimo u cjelosti.

“Zbog ratnih dešavanja moja porodica seli iz Janje u Belgiju, znate već kako to ide – novi život, novi jezik, kultura. Tako je trebalo biti, ko zna, da smo ostali u BiH, možda nas ne bi više bilo,” govori Erko, navodeći  da im je dom u Antwerpenu u Belgiji i dan-danas.

Na pitanje otkud ta sklonost ka sportu i kako je uspio svoje ime pozicionirati visoko u svijetu fitnesa, Erko govori:

“Moj brat i ja smo bili jako aktivni, trenirali smo taekwondo, pa kick-box, a onda sam povrijedio nogu, dugo mi je čitava noga bila paralizirana. Taj period života mi je bio težak, svakako, roditelji su se rastavili, bio sam problematičan. Bilo mi je tada 15 godina, morao sam na terapiju, počeo sa fitnesom i, eto, tu i ostao. Mogu reći da je za uspjeh “kriv” Bill Richardson i njegova teretana, on mi je promijenio život, doslovno.Usmjerio me u pravom smjeru. Osvojio sam brojne medalje u bodybuildingu, tri godine zaredom sam bio prvak Belgije, a na Balkanu sam osvojio drugo mjesto. Bavim se i fitnes-modelingom, reklamiram modne brendove i do sada sam bio na preko 15 naslovnica prestižnih časopisa i magazina. Volim disciplinu i jakog sam karaktera.”

Erko dalje navodi da voli muziku i da se nekad opusti i uz “težu” bosansku hranu, nabrajajući neizostavne ćevape, janjetinu i pitu.

Kao najveći uspjeh, Erko ne navodi svoje medalje, već svoju kćerku:

“Moja mala Anisa je nešto najbolje što mi se desilo. Nisam više u vezi s njenom majkom, ali Anisa je sa mnom. Već razumije i priča bosanski, usvaja neke naše običaje – što je meni jako bitno.”

Interesantni alias Erko Jun objašnjava:

“Mama me zvala Erko,a Jun sam ja dodao. Kratko je i jasno, ljudi brzo upamte taj alias.”

Na pitanje da li njegove interesantne tetovaže imaju neku simboliku, Erko odgovara:

“Istetovirao sam neke stvari koje meni mnogo znače, kao “La familia”, “No risk, no reward” i, naravno, “Blood is thicker than water”. Najvažnija tetovaža je broj 1, to je posvećeno mojoj mami jer je ona moj broj 1! Ostalo su maorske, polinežanske tetovaže koje su tetovirali maorski ratnici s New Zealanda”.

Prošle godine odjeknula je i vijest da će Erko glumiti u devetom dijelu američkog filma “Fast and Furious”, na šta on tajnovito odgovara da i on čeka dalje informacije i da bi snimci navedenog filma mogli izaći u javnost ove godine. Zauzeti Erko najavljuje i skori dolazak na Balkan, gdje će obradovati svoje fanove.

Svestrani Erko nije tek tako završio na listi boraca MMA:

“Treniram MMA u UFD GYM-u, koji je najbolji za tu vrstu borbe. Tu trenira i poznati borac Roberto Soldić, koji je isto porijeklom iz BiH.”

O interesantnoj MMA borbi u Gdanjsku gdje se Erko nakon ovog intervjua bori protiv 45-godišnjeg glumca Tomasza Oswiecinskija, kaže:

“Ta vijest se baš brzo proširila. Znam samo jedno – devetog juna ću pokazati cijelom svijetu šta sam i ko sam. Bosanska krv gori! Dobio sam priliku za KSW i pokazat ću da sam pravi lav!

Ermin Junuzović, od tada, pa kroz sva takmičenja ne prestaje da pokazuje da je pravi lav.

Radiosarajevo.ba/Podrinjemedia

 

Najnovije vijesti