25.9 C
Janja
Subota, 25.05.2024.
NaslovnicaPodrinjeZvornik: Federalno ministarstvo nastavlje svoje aktivnosti ulaganja u povratničke mjesne zajednice

Zvornik: Federalno ministarstvo nastavlje svoje aktivnosti ulaganja u povratničke mjesne zajednice

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Na osnovu Javnih poziva raspisanih krajem 2017. godine, a odnose se na izgradnju i sanaciju infrastrukturnih i drugih objekata od značaja za širu društvenu zajednicu u mjestima povratka na prostoru manjeg bh entiteta, danas su predstavnici Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica boravili na prostoru grada Zvornika i na licu mjesta zabilježili kakva su to neophodna ulaganja u povratničke mjesne zajednice koje su konkurisale po navedenom Pozivu.

Ministar Edin Ramić sa svojim pomoćnicima prošle godine uložio je značajna sredstva u mnoga povratnička mjesta, kako u Federaciji BIH, tako i u manjem bh entitetu, a istom dinamikom radit će se i ove godine.

Ministar Ramić na svečanom otvorenju asfaltiranog puta u Sjenokosu kod Zvornika

Sa predstavnicima lokalne vlasti u Zvorniku, predstavnici FMROI obišli su Fiskulturnu salu u Križevićima, a planirno je u ovoj godini da se nastave radovi na unutrašnjem uređenju iste. Fiskskulturna sala je veoma važan projekat za Križeviće, jer će koristiti za potrebe preko 150 učenika ove lokalne škole, koji će konačno imati gdje nesmetano obavljati časove iz predmeta sporta.

Nakon Križevića obiđena je i dionica puta u Dugom Dijelu, gdje bi trebali biti nastavljeni radovi na konačnom povezivanju ovog kraja sa susjednim Nezukom. Veoma bitan projekat koji Bošnjacima skraćuje put za preko 35 kilometara do susjedne  Sapne.

Put je važan i zbog činjenice da se isti koristi i u svrhe “Marša mira” od Nezuka do Potočara.

Obilazak je nastavljen u mjesnoj zajednici Kučić Kula u kojoj je također u planu saniranje glavnog lokalnog puta, ali i asfaltiranje novih dionica kojima bi se konačno povezalo nekoliko zaseoka mjesne zajednice. Time bi se uveliko olakšala putna komunikacija a samim time i značajno poboljšao život stanovništva ovih krajeva.


Za današnji dan obilazak je završen u naselju Čelišmani u kojem je također u planu nastavak izgradnje putne infrastrukture. 

Za narednu sedmicu do dvije, planirana je ponovna posjeta predstavnika FMROI prostorima područja grada Zvornika.

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti