30.8 C
Janja
Nedjelja, 14.07.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaNa području Bijeljine, Brčkog i Donjih Žabara uhapšeno je devet osumnjičenih za...

Na području Bijeljine, Brčkog i Donjih Žabara uhapšeno je devet osumnjičenih za kijumčarenje migranata

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U saopštenju Granične policije BiH se navodi da su po naredbi Suda i Tužilaštva BiH izvršeni pretresi na deset lokacija te da će uhapšeni, nakon kriminalističke obrade, biti predati tužilaštvu BiH, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. Tom prilikom oduzeta su četiri automobila i odrđena količina droge i municije.

Aktivnosti policijskih službenika usmjerene su protiv organizovane kriminalne grupe, koja je od januara do aprila na području Bijeljine, Brčkog, Bihaća i Gradiške krijumčarila migrante iz zemalja visokog migracionog rizika, a najčešće Pakistana, Irana, Iraka i Sirije.

Pripadnici Granične policije su tokom akcije dokumentovali više slučajeva krijumčarenja ljudi sa područja Srbije u BiH, te njihovo dalje prebacivanje u zemlje EU.

U saopštenju se dodaje da je identifikovano 11 državljana BiH koji su prokrijumčarili više od 140 migranata, čime su stekli znatnu protivpravnu imovinsku korist.

Direktor Granične policije Zoran Galić istakao je da su sa povećanim pritiskom migranata na granicu BiH pojačane i aktivnosti policijsjkih službi s ciljem otkrivanja krivičnih djela u vezi sa krijumčarenjem ljudi.

Galić je naveo da su tokom 2018. i 2019. godine pripadnici Granične policije evidentirali 78 krivičnih djela krijumčarenja ljudi, te osam krivičnih djela organizovanja grupa ili udruženja za vršenje krivičnog djela krijumčarenje migrantima i realizovali niz akcija na presijecanju krijumčarenja migranata na dijelu takozvane balkanske krijumčarske rute.

(RTRS/podrinjemedia)

Najnovije vijesti